neděle 3. ledna 2016

Ledová spirála

v omalovánce Čarovný les vznikla opět s pevně daným obrázkem v hlavě, ale ta představa byla přece jen o trochu "ledovější".
Nacházím se ve fázi, kdy už chodím vesele konverzovat s ostatními potrefenými do diskuze na FB, probíráme tam překvapivě nikoli živé/mrtvé, jak by bylo u hejna ženských (ve velké většině, i když je fakt, že nějaké to "trní" ve formě pánské společnosti se tam semtam taky mihne :D ) normální a obvyklé, my diskutujeme o omalovánkách a pastelkách. Které máme. Které nemáme, ale chtěly bychom. Které bychom snad ani nechtěly (ne, to si dělám legraci, to je velká ptákovina, chceme totiž úplně VŠECHNO :D :D :D ). Kde se dobře nakupuje, kde se naopak nakupuje mizerně, kde je co předražené a kde mají zrovna akci. Jak na vlasy, jak na stínování, jak na prolínání barev. Objevila jsem vymoženost s názvem "vodou plnitelný štětec". Už vím, že "blender" není sprostý slovo :D A taky vím, že existují kouzelné bílé gelovky, které překryjí vrstvu pastelky, potažmo předtištěné linky. Pro mě nedostupné zboží, nevládnu ni hmotnými statky, ni cizojazyčnou slovní zásobou (zahraniční eshopy je mají...), abych sobě nějakou opatřila.
Což mě obloukem vrací k tomuhle obrázku. Aby byl takový, jaký ho chci mít, bude třeba tenhle bílý gelový zázrak. Prostě POTŘEBUJU vyndat z obrázku všechny černé linie, ruší mě tam, kdybych je vyndala, efekt ledu bude teprve dokonalý. Tak někdy. Někdy příště se k obrázku vrátím, obdařena správným nástrojem. Někdy.


Johanna Basford, Čarovný les (Grada), mix všech dostupných pastelek, včetně vajglů po dětech







Žádné komentáře: